werving en selectie specialist in klantcontact en customer experience

Durf en doe!

Op mijn 17e heb ik me enthousiast aangemeld bij de Landmacht. Want stoer, avontuur, structuur, iets betekenen voor de maatschappij, bij een groep horen.

Naarmate de datum van inchecken op het KMA dichterbij kwam, besefte ik dat ik eigenlijk niet zo goed was met autoriteit en het “je moet want dat wordt je gezegd” en ben ik op het laatste moment met piepende banden linksaf gegaan.

Geen idee wat te doen, paniek alom. Rampspoed en doem.

Geschaafde knieën en een tand door de lip

Op mijn 19ste als zelfstandig ondernemer gestart en diverse bedrijven gerund. Vanuit een idee gewoon gaan doen en kijken wat het brengt, eigenwijs en wars van adviezen of begeleiding. Als een lemming die rots af.

Het ene bedrijf was succesvoller dan de ander en de lessen waren hard. Omdat ik direct zonder zijwieltjes of rijles was gaan fietsen, dwong de pijn me om heel rap te leren sturen. Na een paar keer de stekelbosjes in te zijn gereden, een paar geschaafde knieën en een tand door de lip duurde het niet lang voor het succes kwam.

Toen ik na 15 jaar mijn laatste bedrijf verkocht, had ik geen idee wat de toekomst voor me in petto had. Het enige dat ik zeker wist, was dat de route waarop ik zat niet de bestemming had waar ik wilde zijn. Met de broek vol van de hoge rots af de arbeidsmarkt op, weer als een lemming die sprong wagen zonder dat ik kon zien wat er beneden lag.
Het klantcontact lonkte toen ik naar beneden dook en bleek een warm bad.

Na een paar jaar in de klantcontactbranche wist ik het zeker, dit is mijn hoek! Hier wil ik zijn. Maar ik wilde meer leren, mezelf verder verkennen. Het moest schuren. Toen ik mijn vaste baan opzegde en de interim dans begon was de rots hoger dan ooit en de grond in dikke mist gehuld. Twijfels, paniek…doe ik er goed aan om weer dat onbekende op te zoeken?

Persoonlijke groei

Er kwamen fantastische kansen in heel verschillende organisaties waar ik enorm veel van heb geleerd. Ik ontwikkelde me verder als Klantcontact professional maar nog meer als persoon. Ik leerde mijzelf steeds beter kennen en groeide met iedere les.

Ik durfde te falen en ben een paar keer flink op mijn plaat gegaan. Ik moest mijn ego parkeren en leren wat er te leren viel. Dat deed behoorlijk pijn af en toe en soms zag ik niet direct de les die er te halen viel.

Maar onderhand heb ik geleerd te vertrouwen op die duikvlucht, op het feit dat er altijd kansen zijn en dat je zelf in de hand hebt wat je daarmee doet en hoeveel je leert. Hoe zoet smaakt dan het succes!

Begin dit jaar ben ik opnieuw van die rots gesprongen, het onbekende tegemoet. Een totaal nieuw vakgebied binnen het Klantcontact als recruiter.

Ditmaal gesprongen met het vertrouwen dat waar ik ook ga ik altijd de kansen zie, mezelf verder ontwikkel, nieuwe dingen leer en mijn steentje bijdraag.

Een boek of een avond in de kroeg

Ik kan een boek ( of een avond in de kroeg) vullen met de lessen die ik heb geleerd in mijn reis, hoe mijn ego me soms in de weg heeft gezeten en wat naïviteit gecombineerd met lef me heeft gebracht. Om sommige kan ik nu heel hard lachen (niet op dat moment hoor) en bij sommige zie ik nog steeds nieuwe lessen omdat ik zelf weer verder ben gegroeid en met een andere blik kijk. De wetenschap dat ik zelf in de hand heb of en wanneer ik een volgende sprong wil wagen geeft rust.

Mijn tip: Durf en doe. Je verrast jezelf wanneer je open blijft staan voor kansen en mogelijkheden en te leren van wat je meemaakt. En weet dat wanneer het zeer doet, je op een plek bent om te groeien. Het is aan jou om daar het maximale uit te halen voor jezelf. Go for it!

Oh, en wist je dat lemmingen heel goed kunnen zwemmen?

Door onze recruiter: Cindy Hempenius

Publicatiedatum: 30 mei 2018