werving en selectie specialist in klantcontact en customer experience

Hoe kijkt een recruiter naar je linkedin pagina? Een tipje van de sluier..

Als je je afvraagt, Hoe kijkt een recruiter naar je linkedin pagina? dan ben je op de goede pagina gekomen. Ik heb voor het boekje “Een baan vinden met Social Media in 90 minuten” van kantoorgenoote Fiona Stoop een bijdrage geleverd voor het 12de hoofdstuk: ” Door de ogen van een recruiter”.

Vanuit Klantfocus Recruitment (nb: JUUNI heette voor 2015 Klantfocus Recruitment en Upsource) leverde onze recruiter Femke van Bemmelen een bijdrage voor hoofdstuk 12 “Door de ogen van een recruiter”

wat is er over jou te vinden op internet?‘Als ik een vacature heb, dan zijn social media uitstekende bronnen om kandidaten te vinden. Ik gebruik voornamelijk LinkedIn en Twitter. Ik vind mensen door gebruik te maken van relevante zoektermen; denk aan vakgebieden of functietitels, maar ook bijvoorbeeld een bepaalde opleiding die je gedaan hebt of een relevante LinkedIngroep waar je lid van bent.

Of ik mensen nu online vind of op een traditioneel jobboard, ik zal altijd even op LinkedIn kijken of googelen of ik wat achtergrondinformatie kan vinden waardoor ik al een eerste indruk krijg van de persoon. Die informatie kan ervoor zorgen dat ik direct afhaak, of dat ik juist graag contact met je opneem over een nieuwe leuke baan.

LinkedInprofielen waar weinig informatie op te vinden is, sla ik meestal over. Ook als mensen ‘contact me for career opportunties’ hebben uitgevinkt dan neem ik geen contact op. Afhankelijk van het type vacature zoek ik ook wel op “beschikbaar” of “uitdaging”, waardoor ik mensen vind die actief een baan zoeken. Even een paar maanden zonder werk zitten, dat kan iedereen gebeuren en dat behoeft wat mij betreft geen toelichting op je profiel. Ben je al een halfjaar of langer werkeloos, dan is iets van alternatieve activiteiten noemen wel op z’n plaats. Wat heb je wel gedaan in die tijd? Als er helemaal niets staat en/of je profiel wekt de indruk dat je niet erg actief bent in het zoeken naar werk, dan haak ik af. Iemand die werkelijk alles kan en alles leuk vindt, zal ik ook niet snel benaderen. Ik bemiddel graag kandidaten die een duidelijk beeld hebben van wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen. Recommendations op LinkedIn lees ik altijd, je LinkedIn profiel kan eigenlijk niet zonder.’

Ik hoop dat ik je een klein beetje inzicht heb gegeven op de vraag “Hoe kijkt een recruiter naar je linkedin pagina”. Als je nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten: Klik hier voor meer informatie over dit boekje en hoe je het kunt bestellen.

 

Publicatiedatum: 18 juni 2013